Syakir Gani :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 30 November 2011

5 hari dengan mereka :)

Heyy korang J lame giler tak menjoyahkan ? kali nie sumpah dengan name ALLAH entry nie mmg panjang ! so get ready kids dengan air sirap ice plus biskut muak depan lappy tu .
Btw , minggu lepas minggu yang sangat sangat sarat dan memenatkan . ouhh ye ? ape aku buad ? bagi korang mungkin apa yang aku lalu nie , korang semua dah rasa or mesti kate ‘ eleehh , takde cerita lain ke ‘ tapi pedulik apa aku , blog aku kan ? harhar .
Let begin the story . ehh jap . tadi aku trbace blog kau , dan aku sedih :’( kalau betol lah tu aku yang kau cakap tu , kalau tak . ouhh malu >.<  imyt kawan <3
Okkeee , baru mule ! kamis kemarin aku , daya , kak jaja , miza , ajie , afiq , paes , wadi , pami palan nak g rumah aziana dekat kuala Selangor tu . J kakak die kawenn la . so kami convoi pergi due kerete . mehh nenokk gambo .

cerita kamis


Nie , mase mule mule nak pergi , yang nie kerete afiq , sebuleh buleh kiteorang nak sumbat miza . sebab  kat kerete satria lagi satu tu mane muat nak sumbat 4 orang kat belakang . so , dieorang berhimpit la 4 orang kat belakang waja tu . harhar :D



Hee ~ motif ade gambo nie ? aku pon tak paham , sape snap nta aku tak ingat . pami tak silap . die kate pos ngn felda bergabung . dapat jiran aziayana nie . -.- bengonggg



Alhamdullilah selamat sampai :’) dahh sampai kmi g meronde jap g sekolah depan umah ana .  masa mula mula duduk situ . mcam batak jugak aku , sebab dieorang longat bajau . tak paham doe -.- aku blur je time aku tu nanye nanye . aku angguk kan je =’’=



Haaa , ni lahh jejeka idaman Malaya phuiii . dieorang nie la selaku hero hero kami kat sane :’) dioerang nie lahh kawan , dieoarang lah abang . dioerang lahh adik .semua dieorang (: 




Selesai merayau , sorang sorang beratuh depan toilet . tgu turn nak mandi . HAHA  . after mandi , fais n sekutu die pon solat mgrib dekat ruang tamu , yg tu aku sikit terharu :’) kawann saya beriman la . phuii :DD
then masing masing same same nolong buad bunge rampai . terasa sangat macam adik beradik seyhh . macam mcm style ade . stlye n9 , melake , jb harhar :D comel je . at last bunge rampai fami paling halus :')



ajie pais pulak dalam bilik pengatin , tolong kak ngahh buad kotak . nak isi gule gule nak bagi orang datang nt :D


lepas makan semua , kami lepak depan :) huuhhhh ! tengok lahh tu kerja budak budak nie . melampau -.-
tapir siblings :]


lepas siap pakai inai , kami reramai main uno . aku dah la tak penah main game nie , slumber je dieorang memperbodoh bodoh kan aku yg tak berape nak pandai nie . brr -.-


cerita jumaat 


pagi pagi lagi , kak jaja dah kejot suro bangun , merepek je die , cakap angah kawen ngn jiran sebelah . aku yok yok je percaye -.- hampass ! dak dak laki sibuk susun kerusi dekat depan . perasan tak lelaki sape takde ?


gayah , tipah , jenab , rokiahh , makan rambutan ! sebijik betol cam orang kmpung nye . dengan kain batik nya . harhar . tengok kak jaja . pakej sekali bawak anak !


monyet vs kere . sorang tarik dahan . sorang usha rambutan . HAHA , kelakar siot . semangat betol dieorang nak makan rambutan , tengok lewteww usaha mereka . :')


sibuk sibuk dieorang kait rambutan . acik acik nie . buad lek je sembelih lembu . sumpahh doe kesian lembu tu . dekat 20 taun dah aku idup . tu le frist time aku tengok lembu kene kill .HAHA


See ? mangkuk ni le yang takde . die membute lagi kat atas time kiteorang sibuk kat bawah . aku membebel cam mak mak la kat telinge die suro bangun . dah tu die marah aku balik . sibai -.- pastu datang yok yok ngn kasut sport die . ingat nak g jogging kehape ?


kambing berkata ; minah nie snap gambo aku lakk . aku dah la nyawe nyawe kambing je nie . sob sobb :'(


miza menunjukkan bakat die kait rambutan . hasilnya -.- rambutan tu ade lahh tige biji , daunn je lebih ='=
after siap semua . kami ponn mandi siap siap nak gerak ke hotel doubletree dekat the intermark kl nuhh . dieorang ade zapin . aku ngantauu je :)


dalam kete , aku duduk sebelah lesboo aku nie . die le yang neman aku sepanjang kat sane . mane ade muke die situ ade muke aku . makan . menjoyah semuanye together :) auuww gitu kat kau bapak tapirr <3


sampai juga kami dekaat kl :D . otw nak ke kl tu , ade le sikit memory mmg sumpah tak lupe nye laa , ade labah labah masuk dalam baju ajie , mengelupur bhai budak tu . HAHA . so kantoi lah diesitu yang ajie takut labah labah :DD ' abang long takut labah labah bhai ' HAHA . mmg kene bahan la jawab die . sampai sampai kene practice dulu ,so perform pertama abang silat nie . auuww hensem nok , terpikat mak :)


cam pelik juga aku kenkadang ngn mamat nie , tadi aku tengok die silat . pastu susun cawan pulak -.- pape jelaa bang . yang penting kau tetap ensem dimate ku . woot wooott :)


at last aku jadi photographer sepanjang majlis , sebab photog sebenar tak dapat datang -.- tapi aku dapat payment taauu :D pape ponn . event nie mmg besh :) celebrity brand award . then the hold award tan sri limkokwing yang menang :') terharuu mak .

cerita sabtu



sabtu pagi tu , dah start busy rumah ana . bedah melah gayah timah semua dah kepih kepohh dah 
' pah pahh , kenape kau tutup tangan kau tu ' ' biase lah nab , aku jage kulit . awek mude ' :D



budak nie , mmg makan daging cengeng banyak sangat nie . tu lahh liat nak mampos bangun 0.0 huuhh !


deraman , mail lambung . cik kasim semua tengah busy masak . memastikan yang terbaik untuk kenduri angah nie :') nie lahh die semangat orang kampungg . selut kat pakcikk lah :D


sementare tu kami kat depan . separuh kat dapo basuh pinggan . lap pinggan , pasang alas meja . then mandi siap siap untuk berzapin n aku ? aku jadi pengapit wokk mase tu :D huwawaa .



taaaraaa :D cantik tak saya ? sepuluh inci aku mekup tau . walaupon makadam die kekwat giler tak nak mekup kan aku . its oke ! tak hamak pon mak lampir tu nak mekup kan aku . see ? aku sapu bedak sendiri lagi lawa lahh orang tua jawe :D


pagi tu ade majlis cukur jambul sikit ,  anak sape yang kene potong jambul pon aku tak tahu . rasenye adek beradik ana . akk die sorang tu je dah kawen . blurr sekejap -.-


tengok tu , joyahh pakai kebaya . sape cakap aku gemok ? mehh cakap sini ! aku kurus oke . KURUS . bukti nye aku mampu pakai kebaye . walaupon ketat -.-


aku yok yok ngn kasut tinggi nye laa bagai . sekali dapat pengapit lelaki sekadar dipingiran . aku punye la excited hopefully dapat muke cam aron aziz ke . last last macam osman kering . huhh :'|


after settel semua , kami sesame rewang bersih kan pinggan . kemas semua . huuhh ! before tu . ade la sikit kejadian yang tak diingni . nak salah kan sape sape pon tak leh salah masing masing sebenarnye :') takpelaa . ambik je jd pengajaran oke ? tak semua orang sama macam kita tauu .


yg nie , sumpah macam sett than .main sembur semur air . huhh ? mmg basah la jawab die . tpi seronok dodol . terase sangat mesra kami time tu . kawan :') kalau lahh buleh sekali lagi macam nie kan ?


 kak jaja ngn pami berkejar kejar main air . mcam tak penah mandi sepuluh tahun -.-' 


hai , name saye leman kulup dari kampung tebu berulat . saya datang nie cari jande anak 9 . ada ?


setel basohh piyukk . kami mandi hujan reramai . yaAllah sumpahh seronokk weyh . main kejo kejo . dahh tu , mule dari kaklong smpai le ke adik ana paling kecik tu kiteorang bawak die lenjun sekali dalam hujan . bapak tak puas hati aku . kiteorang semua kene pakse berkubang depan air bertakung tu , fais sorang je kiteorang tak mampu nak jatuh kan . sebab dieorang berat sangat .huhh ! sumpah tak puas ati -.-'
abis mandi ujan . kiteorang sambung balik basuhh pinggang n mandi ujan :) omeell je

cerita ahad


ahad pon datang . turn rumah pengantin lelaki pulak :) aku naik kerete perantin . sbb pegang bunge telokk . dieorang nie peramai majlis la :D


nampak nampak ? dengan gigih usaha nya aku bertungkus lumus ankat bende tu . sebijik sebijik telur die cicir . menyirap je aku . last last aku bagi je telur pecah tu kat family lelaki tu . hee ~ :DD


4 dara pungutan . woot woot :D


dah kenape kepale aku macam tu .
tengok angahh sempat buad tanduk dekat abang bot . huhh -.- apee daaa "D


orang lain yang kawen  , aku ngan ana sibuk sibuk pose atas katil :) HAHA . pami jadi photographr . nasib la kau jangg :O


ops ! macam pinang tersalah belahh . HAHA . over over je kiteorang posing last last .


pengantin nye pose gini je . huhhh -.-


tak paham aku ngn pais ngn akie nie . lau dieorang dah pegang kemera gini le jawabnye . lari sawet pon dieorang nak hambek . -.-


ni la last pic yang kami sempat ambik ngn pengantin . sampai sekarang kami tak jumpe lagi dahh mereka :') semoge bahagia tuan badann :O


balik tu , rush rush pegi tukar bahu , nak mandi sungai lakk . sekali sampai sana . haa ambik kau ! bukan sungai yang ade , itu air tejun lee bedol .

takde gambomase mandi tu sebab mase tu ujan . then takkan aku nak korban kan kemera aku pulakk ! namoo :P tpi siyes dol tempat tu mmg sangat cantik . air die dalam . batu die cantik cantik . suke aku tengokk . ajie penakot air . membute dalam kerete . huhh -.-  pais beratus kali kelakian die dicabar oleh kami . asal sikit je jual name ana . harhar . sian kau gemok . daya lakk sempat die tidur atas batu tu . pelik aku -.- cam ne die buleh lelap sejuk sejuk tu . huhh =='

cerita isnin


ahad selesai semua kami pon balik . salam salam mak ana . nanis nanis sikit . sedihh wo , dah duduk lame lame rumah orang . dah jadi macam satu family dah . macam adek beradik . semua laa . 
balik tu , otw , abang botak tukar plan . ajak g pd . so kami semua balik desa jap . ambik baju semua . ponn pegi :D sampai lelap kak jaja dalam kerete


otw ke pd ade roadblock lepas tol PD tu . ddak dak pompuan pulak semua naik satu kerete ngn abang botak . huhh . sekali kene saman . rupenye roadtax dah tamat . bulan 6 beb roadtax die mati , slumber frog je die bawak kerete tu -.-


sampai dahh :D malam tu kiteorang overnite kat pantai teluk kemang . mmg besh la jawab die , dengar ajie main gitar . aku pon lelap . dekat tepi pantai tu macam macam kerenahh ade -.- pegi brkfst n kami pegi berkejau kejau ke laut . tengok tu aku ngn daya . ade mcam pisau cukur tak ? :D


bapak tapir :D ngn bola angry bird nye . huhh .omell kau nyahh :'O


sampai pantai tak macam bodoh lakk , tengok je orang main . yang mane mandi tu mandi la . tapi yang takut air tu bagi alasan . baju takde la . seluar takde laa . huhh -.- ape seyh ? aku sorang je yok yok berani . aku cabar sekor sekor main pelampung yang tige orang tu . last last budak dueorang nie rasa kelakian mereka dicabar oleh aku lepas aku cakap ' potongg konn jela wey takut main mende nie ' HAHA



padahal dalam hati aku nie , tuhan je tahu aku punye penakot tahap ape . abang yg hitam legam tu tnye aku , nak extrem ke biase ? dengan angkuh nye aku jawab . 'extrem' .
sebelum gerak tu , pami pesan kat aku . 'mas nt bagitahu mak aku , aku sayang die ' HAHA . mcam nak g mati setan nie . 


tengah tengah sibuk kiteorang terhenjut henjut atas air . slumber je budak due eko nie main jeski .=/=


yahooo . akhirnya kami berjaye . walaupon aku rasa nyawe aku tinggal tengah laut . ade le sepuluh kali aku terkencing kat atas pelempung tu . pakej terkentot sekali . huhh -.- sumpahh besh . mmg tak sia sia rm50 aku . korang kene cuba . mmg kene cube paham ? :"O

selesai kami pon balik desa , sorang sorang balik kampung . ana mmg dah tinggal . fami afiq pulak gerak petang tu juga . aku balik semalam . ajie pon balik . tinggal la bape kerat . pais pulak nak stay kate nak jage ana , nta ye nta tak .
btw korang , korang the besh . mesti aku tak dapat lupa semua nie , bile bersatu macam nie . baru kite tahu , apa sebenar perangai masing masing . terasa macam satu adek beradik , satu family . tiap tiap moment aku ingat . dari awal sampai ke akhir . time kite semua tidur kat luar tu . alahh hai . macam korang adek beradik tau . main hujan . pais terjun sungai , afiq berkemban , pami kejot aku bangun tido , ajie kene labah labah . wadi miza dating :D , daya buad muke tapir , kak jaja basuh sepende dak laki , ana tuan rumahh :')
thanks kawan . i'll miss youu (':







3 comments:

  1. eka :') bile ade dengan kawan . payah nak cari apa yang takk best (:

    ReplyDelete