Syakir Gani :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 17 October 2011

ujian DUNIA untuk saya

 4.oo pagi
aku sedar , aku dalam ambulance . cari phonee aku , call areah .*rumet aku
mase tu aku separuh sedar , aku separuh ingat apa yang jadi .
aku dikerjarkan dekat zon kecemasan ,
aku sempat toleh jam , 4.30pagi rupanyaa ,
selesai doctor tnya aku mcm mcm ,
aku naik atas kerusi roda then pergi bilik xray ,
misi laki tu cakap ,
'awak buleh tanggal baju'
aku ngeleng je ,
die tarik kan tangan aku ,
die bukak kan . tak pikir apa dah doe ,
mase tu aku pikir tulang tengkuk aku je apa apa ,
misi tu bukak bra aku . malu tak pikir pon mase tu ,
terus aku baring dekat atas tempat xray tu ,

5.00 pagi
aku dah terlantar seorang atas katil ,
busuk , berpasir , hodoh , kusut masai ,
terus badan aku aku bertanah ,
aku pandang je doctor perempuan dekat depan aku ,
die pon sibuk perhatikan aku ,
aku cakap aku doc tu ,
'doc , buleh panggil kan kawan saya syakir gani '
die panggil kan guna pembesar suara ,
syakir datang dekat tempat aku ,
aku tanya dia apa jd .
mase niee tup tupp aku terus teringat apa yang jd


3.00pagi
aku still lagi dekat depan wht jaja , miza n daya
gelak sakan sakan cerita kedai kopi kiteorang ,
sampai tige lebih macam tu ,
aku cakap 'syakir , teman i cari topup '
syakir pon ikod je , mybe die risau aku g sorang or wht ,
pg la kami beli topup .
aku tiba kat satu selekoh high way dekat dekat ngn rumah aku tu ,
aku rasa mcm aku lost control ,
kerete aku langgar divider jalan terus remput pokok dan terbalik ,
aku sepauh sedar masa tu .

3.3o pagi
syakir yg separuh mamai keluar dari kerete ,
aku yg mmg tak sedar apa nie ,
syakir kejot ' u , bangun u , kite exdnt nie '
macam tu la lebih kurang die cakap ,
die tarik aku keluar dari kerete ,
IKOD CERMIN DEPAN yang pecah tu ,
tapi serius aku tak sedar hapa yang aku buad ,
aku pnjat kerete nak keluar kan diri dari tersepit lame ,
aku dah keluar , YA ALLAH ! AKU DEKAT TEPI GAUN !

aku jalan pusing kebelakang nak cari orang tolong ,
aku tahan satu satu kerete ,
tapi takde satu kerete pon yg nak berenti ,
then aku perasan ade one of abang nie berenti kan kerete die dekat high way sebelah melintas pergi kat kiteorang ,
aku perasan ade peronde high way kot naik moto pergi dekat aku ,
perempuan tak silap ,
she told me suruh bertenang or hape ,
then , aku pusing belakang ,
ohh my god , kerete aku !
aku jerit kuad kuad ' u ! kerete i '
aku tak sangka aku ada dalam kerete tu ,
aku boleh berpusing then aku selamat sampai sekarang .

7.00pagi
aku bujau , fitri n fyda gerak terus ke IPD SEPANG untuk buad repot polis ,
encik nazri yg cover kerete aku msj alamat begkel yang setel kan kerete aku tu ,
selesai buad repot , aku kene g bilik sarjan untuk keterangan lanjut ,
aku ingat lagi , name sarjan tu SARJAN AZIZAH ,
aku punya cuak kejap acik , kejap puan kejap akk aku panggil dia ,
tnye tanya die suruh aku settel kan kerete aku pulak ,
setel je buad repot aku balik rumahh

3.00ptg
maa datang ngn abah kaklang n anak bua aku ,
maa datang , die peluk aku , mengalir ngalir air mata aku ,
abah peluk aku erat ,
abah terduduk atas katil tengok aku terenjot enjot jalan .
abah tanya aku , ' badan adik sakit ?'
' tak bah , adik oke je '
mak yg bawak kan bekal untuk aku ,
nasi lauk ayam kari td ngn sayur labu , biskut sama macam aku sihat mak bekal kan ,
aku cover je air mata nie dari jatuh terus ,
aku buad buad busy ambik repot polis la ,
kemas barang la .
' maap ye mak abah , adik tak nak mak abah sedih tengok adik sakit , tu sbb adik cover je '
mak tnye , adik nak balik kampung ?
' takpe la mak , adik tengahh final lah mak , MC pon due hari je'
' ikod mak balik yer nak , kite g urut '
' takpa lahh mak , adik oke je , mak balik ngn abah yer , g niaga '
menyesal sejuta kali aku telefon mak pg td ,
abah yg tengah goreng telur nak jual nasi lemakk ,
mak yang tengahh masuk kan nasi dalam bekas ,
aku tahu cm tu , aku tak telefon mak ,
aku tak cakap yg aku excndt ,
mas mas , bodonya menjadi kau !
aku menyusahkan maa ngn abah je ,
aku mengis pon tak guna ,
mata mak berlinang je dari awal jumpa aku sampai balik .

4.30ptg
aku gerak terus dari rumah ,
pg balakongg workshop tempat kerete aku ,
smpai je situ ,
aku terus masuk pejabat ,
aku tak dulik hape dahh ,
aku nak tengok juga bubu aku :(
aku gese gese mamat kerja tu suro cepat tunjuk kerete aku ,
aku tak mampu nak cari ,
sebabb banyak sangat kerete exdnt kat situ ,
die bawak aku pergi tengah tengahh tempat panas tu ,
aku perasan kerete aku dari juahh ,
aku nampak samar samar je , tayar kerete ak bengkok bengkok .
berselubung dengan kain biru atas atap dia ,
aku berkejar pegi ,
aku bukak selubung kain tu ,
aku tengok satu persatu kerete aku ,
aku bukak tempat driver yg hari hari aku duduk,
aku terduduk tersadai dekat bawah jalan tu menangis sekuad hati aku ,
aku usap usap tempat duduk aku yang hari hari aku kentot ,
aku jatuh kan makanan , tertumpah air semua dekat situ ,
maa tarik aku dari belakang , suruh aku bersabar ,
ni satu je harta yg aku ada ,
yg aku jage ,
baru pagi tu aku terdetik ,
esok pg lepas class nak g car wash laa .
lame dah tak basoh kerete .
ni lee keadaan aku . usha lahh jap lau sudi


ucapkan 'HEYY' kat gaung sebelah !


pelik aku , sampai keluar dari divider tu , aku buad ape seyhh ?


ade lee mamat mamat tolong aku , aku pon tak ingat sape ? thanks abe ;'(


pokok sekali ngn divider tu je dah 2 riban taukk -..- malaysia malaysia


huhhh , kerete saya :*


bubu dahh nazak :'( tiaann dia 


ni lee gambar akhir kite sempat snap , dan kite pakai baju nie jugakk la excdnt time tuhh :(



ni laahh sarjan azizahh , aku curik curik snap pic die mase die tgah kerek kerek saman aku tu :P


tengokk tu abahh otw pergi dekat bubu :(


abahh selak bubu , aku pon selak sekali . ouhh bubu saya :(


bubu , apa dahh jadi nie :( nt kite bawak awakk g klinik yerr yang .


abahh kemas kerete , die ambik heel kite , kasot semua .sedihh nya kita :(



dahh macam hapa nta , buruk sgt bubu :(


abang tu cakap , kerete kita total lost :( kitee nakkk bubu balikkk


kat sini laahh kite panjat keluar . bayangg kan laahh


takde lagi dah nak keluar makan , nak pg beli barang rumahh semua ;'(


hancur dahh enjin depan semuaa , ucapkan bye bye je laa :(


*
*

kanan bubu

*
*

WMF 172 


*
*
*
*


kite malas na rotate , bawah mate kite ade calar sikit , tak clear sgt , fon murah 



bawahh hidung kite pon ade calar , nak kunyahh pon sakit tauk tak ? awak rotate lahh sendiri 
gambar tak tersusun sikit , memandai lee korang adjust waktu sendiri


p/s ; aku sendiri pon tak caya apa dah jd kat aku ,
dok terlantar terbaring je atas katil nie ,
doakan jela aku sihat ,
aku ta nakmandi orang mandi kan ,
makan orang suap kan ,
baju orang pakai kan ,
aku tak nakk sakitttt :( 
takk nakk !




2 comments:

  1. alhamdulillah awk sihat n xde pape sgt. awk jgn risaukan kete awk...yg penting awk tu selamat. harta blh carik...tapi nyawa xde jual kat maner2 sparepart. Klu tgkkan keadaan kete awk tu...mmg total lost...mmg tuhan panjanglan umur awk...

    Ringgo Tarrabas

    ReplyDelete
  2. sy doakan awk cepat sihat......:)

    ReplyDelete