Syakir Gani :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 13 May 2012

hari hari hari ibu :')

selamat hari ibu 


selamat hari ibu ,
lambat sangat dah untuk ucapkan semua ini ,
tapi hati ringan melayang nak buat entry ni untuk mak .

'mak ' , 
perkataan ini lah yang pertama sekali keluar dari mulut kita masa kita pandai cakap dulu ,
'mak' ,
mak ni juga lahh yang mengajar kita menyebut nama 'mak'.
'mak'.
dan sehingga besar sekarang 'mak' hanya seorang sahaja 'mak' yang ada dalam hati kita .

jauh disudut hati ni mak ,
kita nak balik hari ibu nie ,
nak peluk ciumm mak ,
nak ucap selamat hari ibu dekat mak ,
nak peluk mak kuat kuat ,
nak tido dekat riba mak ,
nak jadi kan hari ni hari kita dengan mak je ,
nak jerit panggil nama 'mak' kuat kuat ,
tak sempat kita parking kerete kita nak dapatkan mak .
pelukk mak ,
sayu hati kita duduk jauh jauh dari mak ,
sedih juga kita tengok ade junior kita peluk mak die tadi ,
kita nak mak !
rindu nak dengar mak bebel time kita bangun tido ,
tepuk bontot kita sambil buka tingkap bilik kita ,
tak habis lagi tu ,
mak pegi sapu sampah lagi mak bebel ,
masa tu kita ngeluh ngeluhh tanya dalam hati ' kenapa mak bebel setiap hari '
tapi hari ni , yaAllah rindu nyaa mak dekat ,
rindu nak dengar mak bebel ,
takde pon orang bebel kat kita dekat kl ni mak .
makkk ,
nanti kita balik ,
mak masak sedap sedap ye ? 
jangan pepedas ,
adikk sayangg mak <3
selamat hari ibu ibundaku . 
Hajah Rahmah bin A.Bakar



No comments:

Post a Comment